Shutterstock / Bangkok Click Studio

Shutterstock / Bangkok Click Studio

Wetenschappers ontdekken sterkste materiaal op aarde: vriendschap

Wetenschappers hebben in het Lawrence Berkeley National Laboratorium in Amerika het sterkste materiaal op aarde ontdekt: vriendschap. “Het materiaal is zo’n vijf keer sterker dan het sterkste staal”, zegt een van de onderzoekers.

Het onderzoek begon naar aanleiding van de uitspraak dat vriendschap niet meer is dan een pakketje schroot met een dun laagje chroom, maar dat blijkt dus verre van de waarheid te zijn. “Dit spul is vijftien keer sterker dan het aluminium frame van vliegtuigen, je kan hier echt heel hard op bouwen en rekenen.”

De wetenschappers hebben al veel nieuwe inzichten gekregen door het materiaal te bestuderen. “Sommige vriendschap lijkt keihard, maar is dan eigenlijk een soort nep-materiaal dat er heel erg op lijkt. Als je daar een klein beetje druk op zet gaat het al kapot. Maar echte vriendschap? Het is zeldzaam als een klavertje vier – moeilijk te vinden, maar een geluk om te hebben – en als je het dan vindt, is het kei- en keihard.”

De onderzoekers gaan het materiaal eerst nog verder testen voordat het ook toepassingen gaat krijgen in de echte wereld. “Je moet je bedenken dat vriendschap uit twee dingen bestaat: willen geven en kunnen ontvangen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jan, vriendschap is geen materiaal! Daarvoor hoef je geen geleerde te zijn! Maar nadat je over aluminium iets hebt beweert – wat ik als niet bekende gast noch vage kennis niet mag weten – probeer jij je in de laatste zin eruit te lullen.

Reageer