Shutterstock / Grusho Anna

Shutterstock / Grusho Anna

Man kiest bij karaokebar altijd om zijn favoriete podcast na te vertellen

De afgelopen jaren heeft het fenomeen karaokebar aan populariteit gewonnen in het Nederlandse uitgaansleven. Menig dronken student brengt op vrijdag- en zaterdagavond graag zijn of haar beste Michael Bublé of Mariah Carey-imitatie ten gehore. Student Mitch (23) pakt het heel anders aan: hij vertelt liever zijn favoriete podcast zo goed mogelijk na.

Terwijl een groep jonge studentes aan de bar van club Ginger door het grote hitboek bladert horen ze vanaf het smalle podium hoe Mitch zijn beste versie van Maarten van Rossem neerzet: “Piemelige klootzakjes zijn het, die republikeinen, maar Amerika heeft daar simpelweg mee te dealen.” bromt het door de ruimte. Studente Kaat (21) is niet echt onder de indruk, maar bestelt toch nog maar een wijntje. “Over 53 minuten ben ik”, zegt ze.

Mitch is inmiddels een bekende in de Amsterdamse karaoke-scene. “In sommige karaokebars hangt zelfs al een foto van me!” vertelt hij trots. “Vorig jaar begon ik met alle afleveringen van ‘Behaarde Apen’. Dat gaat gewoon veel dieper dan wéér zo’n nummer van Queen.” Hij neemt een slok van zijn gemberthee. “Je merkt het direct aan het publiek. De meesten gaan soms tijdens de podcast al naar huis om erover na te denken. Dat lukt je gewoon niet met een Bohemian Rhapsody.”

Hij hoopt dat er nu meer mensen zijn voorbeeld zullen volgen. “Soms krijg ik ook verzoekjes. Zo heb ik laatst in karaokebar The End twee afleveringen van ‘De Kunst van het Verdwijnen’ gedaan. Niet mijn favoriete podcast, maar voor mijn publiek doe ik alles.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *