Shutterstock / Dragana Gordic

Shutterstock / Dragana Gordic

Life coach ligt ’s nachts te piekeren of ze wel juiste beroep heeft gekozen

Een life coach uit Nijmegen ligt ’s nachts te piekeren of ze wel het juiste beroep heeft gekozen. “Ik voel dat het anders kan in m’n leven, dat ik gewoon niet helemaal op m’n plekkie zit. Alsof ik niet helemaal lekker in m’n kracht sta. Maar wat kan ik daar in hemelsnaam aan doen? Mijn god, wat zit ik vast”, peinst life coach Suzanne van der Raap (38), terwijl ze nog eens naar de wekker tuurt.

Van der Raap loopt een rondje door het huis, weegt haar opties af, denkt aan alle levensveranderende beslissingen die ze recent in haar leven heeft genomen en gaat weer liggen. “Ik kom er gewoon niet meer uit, was er maar een advies of leidraad dat ik kon volgen, een soort maximes, een stappenplan zo je wil, om uit deze mindset te komen. Een vraagbaak, misschien zelfs wel”, fluistert ze hardop.

De coach pakt haar telefoon. Even langs Instagram scrollen. “O man, deze tips zijn misschien wel wat voor mij”, mompelt Van der Raap, als ze een video ziet van iemand die haar vertelt dat ze haar kan helpen de beste versie van zichzelf te worden. “Wat kost dat advies? O best duur eigenlijk, zo’n sessie”, denkt de life coach. “Wat moet ik nou, in godsnaam.”

Terwijl ze ligt te woelen flitst het woord ‘zingeving’ door haar hoofd. “Dat is het, ja, zingeving, een richting vinden, een doel in het leven”, mompelt ze. “Dat zou mooi zijn, als dat toch eens zou kunnen. Maar hoe?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Suzanne van der Raap (38) uit Nijmegen ligt ’s nachts te piekeren of ze wel het juiste beroep heeft gekozen.”
Suzanne, met niet meer opleiding na mavo dan een weekeinde-cursus “lifestyle-coaching” zijn er voor jou helaas erg weinig andere beroepen bereikbaar.

Reageer
gravatar

Life coach is een persoon die een ander persoon begeleidt bij het vormgeven van zijn/haar leven. Natuurlijk zijn dat vooral ouders en opleiders.

In vroegere jaren, toen iedereen nog in een god of meer goden geloofden, was dat (ook) hun religieuze leidsman.

Nu zijn het meestal geestelijke kwakzalvers, die tegen meestal forse betaling de dolende mens kunstjes aansmeren.

Reageer