Shutterstock / Rawpixel.com

Shutterstock / Rawpixel.com

Jongeren zijn klaar met ‘asociale bejaarden’: ‘Ze zitten de hele tijd met die dingen in’

Waarschijnlijk zie jij ze ook elke dag: bejaarden met van die dingen in hun oren. De hele dag door, en overal: op straat, in de trein, in de boekwinkel. Ze lijken er wel verslaafd aan. Jongeren zijn er inmiddels klaar mee. “Ze zitten echt de héle dag met die dingen in. Er is toch meer in het leven?”

De trend begon zo’n tien jaar geleden, denkt Jari (19). “Maar het wordt de laatste jaren wel echt véél erger. Laatst zag ik zo’n bejaarde in de bioscoop zitten. En die hield gewoon de hele film die dingen in! Dan krijg je toch ook helemaal niks mee van die hele film? Het zal wel weer hip zijn of zo, maar ik snap het echt niet.”

Ook Lindsey (20) kan er weinig begrip voor opbrengen. “Ik werk als caissière in de supermarkt. En zelfs tijdens het afrekenen houden ze ze gewoon in he? Je kunt toch ook gewoon even lúisteren als ik je begroet, en teruggroeten? Djiez.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *