Shutterstock / De Visu

Shutterstock / De Visu

Generatiekloof: oudste mens (115) heeft weinig op met de moderne dingen die gemiddelde 90-jarige bezighouden

‘Radio, parkinson, steunkousen, van mij hoeft al die gekkigheid niet’

Maria Branyas Morera (115) heeft in een interview hard uitgehaald naar de generatie onder haar. De Spaanse krijgt wereldwijd veel aandacht, omdat ze vanaf deze week de oudste mens ter wereld is. Morera gebruikte het spotlicht vooral om haar zorgen over 90-jarigen te uiten: "Het zal wel een generatiekloof zijn, maar ik begrijp totaal niet waar de jongeren tegenwoordig mee bezig zijn."

Morera steekt haar verwondering niet onder stoelen of banken: "De hele tijd hebben ze het maar over Parkinson, of over steunkousen. In mijn tijd had je dat allemaal niet hoor, toen hielden we onze handen stil en liepen we op sokken van schapenwol. Die jongeren van nu zitten de hele dag achter de radio, ze zijn verpest."

De wereld-nestor wil niet overkomen als het type 'vroeger was alles beter', maar haar hoop voor deze generatie is ze wel langzaam aan het opgeven: "Ik ken die generatie nu zo'n negentig jaar, volgens mij komt het niet meer goed met die trillende luie nietsnutten."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De oudste mens is Methusalem, voorvader van Noach (voor katholieken Noë). Hij is 969 geworden in een lang verleden tijd toen vrouwen nog eerder overleden dan mannen. Dat verschil was toentertijd volgens mijn berekening al gauw 934.jaar.