NOS

NOS

Royaal aanbod kabinet: als boerenbedrijven sluiten noemen wij ‘tractor’ voortaan ook ‘trekker’

Het kabinet heeft de boeren een zeer royaal aanbod gedaan. Als genoeg boeren zich laten opkopen om de stikstofuitstoot naar een acceptabel niveau te krijgen, zal een tractor voortaan officieel een ‘trekker’ heten.

“Het is etymologisch niet correct, maar dat hebben wij er graag voor over”, legt minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal uit. “Dus hup, laat u allen uitkopen en wij noemen het voortaan ‘trekker’. Op die manier helpen we niet alleen het milieu, maar maken we ook nog eens de kloof tussen stad en platteland een flink stuk kleiner.”

“TREKKER!!!”, vult Mark Rutte aan. “TREKKER MET ZWAAILICHT!”, roept Sigrid Kaag. “Maar voorlopig is het dus nog een dikke tractor met zwaailicht”, besluit Wopke Hoekstra. “De keus is aan jullie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *