Shutterstock / Aureliy / BLACKDAY

Shutterstock / Aureliy / BLACKDAY

Klimaatactivisten zetten baby’s in om vliegreizen te beperken

Klimaatactivisten komen dit najaar met een nieuwe, naar verwachting effectieve, actie om vliegreizen drastisch te beperken. De actiegroep Extinction Rebellion zal naar verluidt duizenden baby’s inzamelen om te kunnen verdelen over de langste vluchten wereldwijd.

“Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die lange tijd met een baby aan boord hebben gereisd sneller geneigd zijn om een ander vervoermiddel te kiezen.” vertelt een woordvoerder van de actiegroep. “Door de baby’s zonder begeleiding te laten vliegen hopen we het optimale gewenste effect te creëren: een heleboel verziekte vluchten.”

De 22-jarige Yuri besloot na het horen van deze actie direct zijn vlucht naar Bali te annuleren: “Ja, natuurlijk vind ik het extreem jammer, ik heb jarenlang twee baantjes gehad om te sparen voor deze reis. Maar zo’n risico ga je gewoon niet nemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *