Shutterstock / Olena Yakobchuk

Shutterstock / Olena Yakobchuk

Gerko geeft hard signaal af tijdens WK: tv wél aan, geluid op stil

‘Minste wat ik kan doen’

Gerko (25) gaat dit WK wél voetbal kijken, maar er niet naar luisteren. “Ik hou uit protest het geluid uit”, zegt de jonge data-analist. “Een signaal naar de overheid en een hart onder de riem voor al die omgekomen arbeiders en de LGBTQI+-community in Qatar. Ze moeten het maar eens voelen: ik kijk het WK met het volume op nul.”

Gerko’s oplossing is slechts een van de vele manieren waarop voetbalfans met hun WK-kijk-schaamte omgaan. Janice (34) gaat bijvoorbeeld straks wél naar de kroeg, maar kijkt dan niet naar het scherm. “En ik juich echt alleen maar mee als Nederland scoort”, zegt ze.

Weer anderen weten het ook goed gemaakt: zij kijken het WK op de Belgische zender. “Het commentaar is op zich prima, maar het voelt toch niet helemaal hetzelfde als voetbal kijken met een Nederlandse commentator, die net als jij ook gewoon voor het Nederlandse elftal is”, zegt Louis (39). “Kijken bij de Belg, dát is het krachtige signaal dat ik afgeef.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *