Shutterstock / Olena Yakobchuk

Shutterstock / Olena Yakobchuk

Deze man deelt gratis kennis uit aan kinderen die vanavond langs de deuren gaan

Het is een bijzondere dag vandaag, elf november, Sint-Maarten. De 63-jarige Johannes Drievliet uit Zoetermeer staat alweer helemaal in de startblokken. Ieder jaar deelt hij met veel plezier kennis uit aan kinderen die langs de deuren gaan en hun Sint-Maarten-liedje opdreunen.

“Ik vind het zo aandoenlijk altijd. Die schattige kinderen die zo braaf zingen. Daar moet je ze voor belonen. Ik heb altijd een paar extra boeken in huis waaruit ik ze kan voordragen.” Bij een deel van de buurt is Johannes inmiddels berucht. De 9-jarige Dylan kwam vorig jaar bij nummer 18 aan de deur. “Ik kwam er vervolgens niet meer weg. De man deed open met een superdikke encyclopedie in zijn handen, hij heeft twee uur lang feitjes lopen opdreunen en toen ik hem eindelijk duidelijk wist te maken dat ik naar huis moest, gaf hij me een folder mee.”

Johannes denkt dat het ook dit jaar weer een drukke avond wordt. “Ik heb het al goed voorbereid. Die schattige kindertjes zingen dus over koeien die staarten hebben, dus ik heb een verhaal voorbereid over waarom die koeien precies staarten hebben. En wat koeien precies betekenen voor dit land. Deze kinderen doen zo hun best, dan verdienen ze het ook om een inkijkje te krijgen aan hoe dit land en de agrarische sector er voorstaan. En dat doe ik helemaal gratis ja. Ik doe dit graag een keer in het jaar voor die bengels.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De 63-jarige Johannes Drievliet uit Zoetermeer haalt Sint-Maarten en Kinderboekenweek door elkaar.
Bovendien is een encyclopedie erg ouderwets. Kinderen leren tegenwoordig al op de basisschool Wikipedia te gebruiken.

Reageer