Shutterstock / Alejo Miranda

Shutterstock / Alejo Miranda

NASA bewijst dat een scenario als in Don’t Look Up ons niet zal overkomen

Met de inslag van ruimtesonde DART op ruimterots Dimorphos heeft NASA aangetoond dat een scenario als in de film Don’t Look Up ons niet zal overkomen. Veel mensen kijken hoopvol naar de ontwikkelingen.

“De film Don’t Look Up heeft mij persoonlijk erg bang gemaakt voor hoe wij als mensheid zullen reageren op een groot existentieel gevaar dat we allemaal aan zien komen, maar waar we dan massaal voor willen wegkijken”, zegt ruimte-expert Bert Bokhoven.

“In de film is te zien hoe een komeet de aarde nadert, en hoe de mensheid daar collectief willens en wetens van wegkijkt. Ze hebben gewoon geen zin om de eigen ondergang eerlijk onder ogen te komen en ook aan te pakken”, zegt Bokhoven. “Met de lancering en geslaagde impact van DART zien we nu gelukkig dat we als mensheid juist wél iets willen doen aan zulke existentiële dreigingen, en er ook uitstekend op zijn voorbereid.”

Het meest hoopgevende aspect aan de impact van DART voor Bokhoven is het gegeven dat de combinatie van technologie, raketbrandstof en menselijk vernuft een sonde ter grootte van een koelkast met 20.000 kilometer per uur op een ruimterots ter grootte van een voetbalstadion is geklapt dat op zich geen bedreiging vormt voor de aarde. “BAM!”, zegt Bokhoven. “Als dit geen vooruitgang en toekomstzin is, weet ik het ook niet meer. De impact van DART is voor mij eigenlijk een symbool: we pakken alles aan, we kunnen alles aan. Nergens van wegkijken: dat is de mensheid ten voeten uit.”

Ter ere van ons 150-jarige bestaan is er bundeling gemaakt van alle artikelen die het verloop van de wereldgeschiedenis hebben veranderd. Het erkende wereldwonder bestaat uit zo’n 200 artikelen tentoongesteld op 176 pagina’s. Met speciale aandacht voor de overvloed aan onbehagen, de toekomst, jezelf en non-food. Bestel hier ‘150 Jaar De Speld Deel I’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *