NASA / Opinions Libres, le blog d'Olivier Ezratty

NASA / Opinions Libres, le blog d'Olivier Ezratty

Kroes: ‘Nieuwe foto van diep universum laat zien hoe nietig mijn problemen met Uber zijn’

Oud-Eurocommissaris Neelie Kroes is diep onder de indruk van de nieuwe foto van het universum die de James Webb-ruimtetelescoop maakte. “Zo’n beeld van het diepe universum laat maar weer eens zien hoe betrekkelijk en nietig bijvoorbeeld mijn problemen met Uber zijn.

”De VVD-prominent uitte haar bewondering voor de nieuwe ruimte-foto in reactie op een vraag van de Europese commissie om opheldering over lobby-activiteiten voor de Amerikaanse tech-reus Uber. “De sterrenstelsels op de foto staan zó ver weg! Ik las ergens dat we op deze manier 13 miljard jaar terug in de tijd kunnen kijken. 13 miljard jaar! Dat kun je je als gewoon mens toch helemaal niet meer voorstellen? Dan valt zo’n lek van 124,000 vertrouwelijke Uber-documenten toch in het niet.

”Op de vraag van journalisten over de twee ton die zij jaarlijks ontving van Uber terwijl ze volgens de wet geen lobby-activiteiten mocht ontplooien, begint Kroes over de techniek van de James Webb-telescoop. “Wisten jullie wel dat de spiegels van de telescoop bedekt zijn met een laagje goud van 100 nanometer? Dat is duizend keer dunner dan een haar!”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *