Shutterstock / GaudiLab

Shutterstock / GaudiLab

Als iemand 10 miljoen uur per week gaat werken is het personeelstekort opgelost. Wie gaat het doen?

Als een iemand in Nederland 10 miljoen uur per week gaat werken is de krapte op de arbeidsmarkt opgelost. Dat stellen ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN. De hamvraag is: wie gaat die tien miljoen urige werkweek doen en volhouden?

“Dat de vraag prangend is, blijkt wel uit de achteruithollende kwaliteit van zorg en de problemen in het onderwijs”, zegt een woordvoerder van de ondernemersorganisaties. “Daarom moeten we iemand hebben die de schouders voor de volle 150.000% onder zet en tijdelijk die 10 miljoen uur per week gaat pakken.”

Op dit moment hebben de ondernemersorganisaties hun oog laten vallen op enkele kandidaten, te weten Thomas, Gerko, Janneke of Samira. “Dit zijn echt toppers waar we het een en ander van verwachten. We gaan snel het gesprek met ze aan, zodat we binnenkort meer weten.”

Bezwaar dat het wel heel veel verantwoordelijkheid is om op de schouders van een werknemer te leggen doen de ondernemersorganisaties van de hand. “Zo iemand gaat ook flink meer verdienen he, we hebben het over een loonstijging van misschien wel tientallen procenten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *