Shutterstock / SmartPhotoLab

Shutterstock / SmartPhotoLab

PvdD-huisjesmelker geeft Kamerzetel op wegens ‘te warm’ beleid

Partij voor de Dieren-Kamerlid Tony de Oom vertrekt uit de Tweede Kamer en heeft zijn partijlidmaatschap opgezegd. Het Kamerlid kan zich niet langer verenigen met het “warme beleid” ten aanzien van asielzoekers. De huisjesmelker, die door politieke kenners wordt gekenschetst als “atypisch PvdD-lid”, leek al langer moeite te hebben met het beleid van de partij. “De koers is mij te medemenselijk, dit is mijn partij niet meer”, zo noemt hij het beleid van Partij voor de Dieren in een verklaring op Truth Social.

De Oom, bijgenaamd ‘De Sloopkogel uit Spijkenisse’, zat sinds 2017 namens de partij in de Tweede Kamer. Daar viel hij regelmatig op door zijn bevlogen pleidooien voor megastallen en hogere subsidies voor kolencentrales. De politicus had veel vijanden in de Kamer, maar ook een aantal medestanders. Samen met Gideon van Meijeren en Wybren van Haga vormde hij een hechte vriendengroep. In het weekend luisterden ze samen naar dixielandmuziek en knuppelden ze vaak gedrieën zeehondjes dood.

Fractievoorzitter Esther Ouwehand is teleurgesteld in het opstappen van De Oom. “Wij vinden het jammer dat De Oom denkt dat de Partij voor de Dieren ook maar ene flikker geeft om mensen en om de planeet. Zijn ijskoude geluid zal gemist worden binnen de partij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fun fact over PvdD.

Vleesetende huisdieren als katten en honden zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de vleesvraag bij de bio industrie en visserij alsmede vogelsterfte. Ze eten al snel 100 maal hun eigen gewicht aan vlees en vis in hun leven. PvdD vindt dit geen topic, want relatief veel PvdD stemmers hebben vleesetende huisdieren.

Reageer
gravatar

Tony de Oom verhuurt als groot dierenliefhebber in samenwerking met Prins Bernhard jr in Amsterdam en omgeving oude hondenhokken, versleten vogelkooitjes, kleine marmottenkooitjes lekkende aquaria, krappe paardenstallen, uitgegraven pvc-pijpen met doppen voor slangen en stapelbaar opslagmateriaal voor bijvoorbeeld leeuwen, tijgers en olifanten.
En dat voor een schappelijk maandtarief!

Reageer