Astrid Mensen/Flickr

Dieren hopen dat de Partij voor de Dieren in hemelsnaam eerst de interne democratie op orde krijgt

Onrust in het dierenrijk. Op een bijeenkomst van een school beekprikken en grootkopkarpers werd alarmerend gesproken over de precaire status van de interne democratie binnen de Partij voor de Dieren. “Het is nu echt vijf voor twaalf”, aldus de riviervissen. “We horen de mensen huilen.”

De dieren maken zich grote zorgen. “Mensen zijn wezens die een paar keer per dag inspraak nodig hebben”, zegt een beflijster. “Ze hebben een omgeving nodig waarin ze de ruimte krijgen om vrijuit meningen bij elkaar te scharrelen en onbekommerd van gedachten te wisselen.”

“We kunnen niet alleen maar bezig zijn met onze eigen wintervoorraad terwijl er ondertussen gewoon partijleden zijn die niet gehoord worden”, brengt een woelrat in. “Ik hoor de parelduikers en de kuifaalscholvers alleen maar kissebissen over de overbevissing in de Noordzee. Dat is niet waar we ons mee bezig moeten houden. De interne democratie bij de Partij voor de Dieren gaat voor alles.”

“Nu zitten de leden van de partij in veel te kleine hokken te kibbelen over dieren. Laat ze eerst hun interne democratie maar op orde krijgen, dan zien we wel weer verder”, aldus een briesende steenmarter. Hij krijgt bijval van een papegaai: “Nu zitten de leden van de partij in veel te kleine hokken te kibbelen over dieren. Laat ze eerst hun interne democratie maar op orde krijgen, dan zien we wel weer verder.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *