Solomiya Malovana / Shutterstock.com

Jan-Willem compenseert vliegvakantie met sympathie voor de Partij voor de Dieren

Jan-Willem gaat in januari een weekje naar Gran Canaria. De vliegreis is misschien niet zo goed voor het klimaat, maar dat vormt geen probleem: hij compenseert zijn CO2-uitstoot met sympathie voor de Partij voor de Dieren.

Door zijn steun kan de 34-jarige accountmanager zonder gewetensbezwaren lekker een week op het strand liggen. “Het is heel fijn dat er een partij is die zich echt inzet voor een fundamentele verandering van ons economisch systeem. En het is ook goed dat ze compromisloos zijn. Ze zien als enige in dat klimaatverandering een mondiaal probleem is dat alleen radicaal opgelost kan worden. Die problemen zijn groter dan je denkt, hoor. Dat een partij zich daar zo voor inzet, daar heb ik waardering voor. Dat zei ik drie jaar geleden ook al een keer tegen mijn reisgenoten in Thailand. Tja, je doet wat je kan.”

“En weet je?”, vervolgt Jan-Willem. “Die Marianne Thieme is ook gewoon een heel tof wijf. Ik zou niet zo snel op haar stemmen, ze is wel héél idealistisch, maar het is goed dat we zo iemand in de politiek hebben. En overigens ben ik van mening dat de bio-industrie moet worden afgeschaft. Nou ja, bij wijze van spreken dan.”

Volgend jaar wil Jan-Willem een paar maanden naar Australië. Hij denkt erover om dat te compenseren met het kijken naar de documentaire van Al Gore over klimaatverandering. “Het zou een behoorlijke opoffering zijn, maar je moet wat over hebben voor onze planeet.”

Het nieuwe boek van De Speld ‘2018, een jaar’ is nu in de voorverkoop. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld: om speldeprikken mee uit te delen lijkt me. Als je 3 achtereenvolgende artikelen van de Speld leest, wordt duidelijk dat je hier te maken hebt met onzin-nieuws. Maar die onzinnige ingenomen standpunten worden door veel meer mensen gedeeld. Slap politiek gelul, krijgt een speldeprikje. Heeft het effect? Een beetje humor kan geen kwaad in de stellingenoorlog waar de politiek tegenwoordig aan doet. Maar meer ook niet.

Reageer
gravatar

Inderdaad Tibetaanse monnik Maitreya, “naar de afgrond!”

Van windturbines en zonnecellen moeten we het niet hebben. Kernenergie is de enige oplossing volgens de bij uitstek deskundige, die daarom minstens eens per week op de televisie is, Arjen Henrik Lubach.

Daar ben ik als medeschepper van de aardkloot het volledig mee eens!

gravatar

Van “duurzaam, groen of biologisch” gaan ik helemaal NIET plat en zeker niet op commando van een ultra-rechtse vrouw!
Ik ga alleen plan voor mijn eigen manneke.

gravatar

Groot gelijk, Corrie!

Ik schaam me diep dat ik afgelopen zomer enkele weken heb gelooft in de opwarming. Ik heb toen niet genoten van mijn vliegreis naar Marbelja. Gelukkig vond mijn vrouw een video met een toespraak van de heer Wilders op Joetjoep over die linkse weetenschap.

Nu gaan we vaker naar de zon!

gravatar

Jesses Klaver is ook al tot inzicht gekomen. Daarom rijdt ie in een BMW 7, want anders worden al die arbeiders werkeloos. Hij bewijst dat je sociaal gevoel heel goed kunt combineren met milieubewustzijn. Niets duurzamer dan een BMW7!

Reageer