Shutterstock / Monkey Business Images

Partij voor de Dieren wil stemrecht voor 4 tot 10-jarigen

Kinderen goed ingelicht over belangrijke zaken

De Partij voor de Dieren wil het stemrecht uitbreiden voor 4 tot 10-jarigen. Volgens de partij zijn kinderen in deze leeftijdscategorie al uitstekend in staat om de goede keuze te maken. “Misschien nog wel beter dan volwassenen.”

“Uit eigen onderzoek blijkt dat kinderen al heel erg nadenken over urgente vraagstukken”, vertelt Marianne Thieme. “Kijk natuurlijk zijn ze niet in alles geïnteresseerd. Eigenwoningforfait, migratie, dividendbelasting, huurtoeslag, vaderschapsverlof, referendum wel of niet, de economie in het algemeen, dat zegt ze ze allemaal niks. Maar met écht belangrijke zaken zijn ze zeker al bezig.”

Het stemrecht uitbreiden naar alle minderjarigen lijkt Thieme overigens geen goed idee. “Vanaf hun 12e gaan kinderen toch weer rare dingen denken. Dan is hun bijdrage weer minder constructief. Dat moeten we niet willen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit goed ongelichte bronnen heb ik vernomen dat de PvdD overweegt om een lijn te openen waar dieren hun beklag kunnen doen over seksuele intimatie. Die partij zit vol met innovatieve, grensverleggende ideën. Bravo!

Reageer
gravatar

Uit goed ongelichte bronnen heb ik vernomen dat de PvdD overweegt om een een lijn te openen waar dieren hun beklag kunnen doen over seksuele intimatie. Die partij zit vol met innovatie, grensverleggende ideën. Bravo!

Reageer
gravatar

Bij de gebruikelijke antireligie sentimenten van links die makkelijk 100 jaar dezelfde argumenten naar boven gooien, bestaat hun hele politieke agenda uit verknipte Bijbelfrasen. En nog verkeerd toegepast ook. Dat is zelfgenoegzaamheid.

gravatar

Maya. Hetzelfde fenomeen zie je in ieder klein gehucht waar ze zich met hun iPhone stug genie voelen en het speekselend over ‘vooruitgang’ hebben terwijl ze dagelijks alles om zich heen kapotmaken. De soort mensen die iedere keer uit het café een spoor van gebroken bierflessen achter zich laten waarvoor je uit dezelfde familie als tegenprestatie digitale chips in de vuilnisbak krijgt. “Samen delen.”

gravatar

Da’s een beresympathiek, plantaardig en steengoed voorstel van u.

O nee, het is een eis. Laat maar.

gravatar

Dat de Partij voor de Dieren stemrecht voor 4 tot 10-jarigen wilt kan ik wel begrijpen. Volwassenen die op de Partij voor de Dieren stemmen hebben een wereldbeeld dat te vergelijken is met die van 4 tot 10-jarigen.

Kinderlijk en naïef. ??

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, nu we het toch over politiek hebben, wil ik opmerken dat de antidemocratische eenmanspartij van jouw Geert beter Pesters Van Vluchtelingen kan worden genoemd.
Wil jij deze suggestie aan jouw geliefde doorgeven?

gravatar

Waar blijft het wetsvoorstel van Marianne over het stemrecht van jonge dieren. Die zijn meestal zelfs veel eerder volwassen dan menselijke kinderen.

Reageer