Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

Hoe vertel je je vrienden dat je een vast energiecontract hebt?

Het is een groep waar we niet veel over horen: mensen die vorig jaar voor jaren hun energietarief vast hebben gezet. Toch heb je het, als je tot die groep behoort, heel moeilijk in deze tijd. Want hoe hoe vertel je je vrienden dat je een vast energiecontract hebt?

Volgens onze gedragspsycholoog is het belangrijk om een nare boodschap direct over te brengen. “Draai er niet omheen. Zo kun je zeggen: dit gaat niet leuk worden, maar ik zit er dus eigenlijk gewoon heel erg warmpjes bij de komende tijd. Precies ja. En daarom heb ik nu dus heel veel geld over en kan ik wel gewoon alles blijven doen. O kijk even mee. Ik twijfel nog tussen deze twee hotels op Bali, welke vind jij mooier?”

“Zo’n boodschap kan schuine blikken opleveren”, legt de psycholoog uit. “Probeer verder daarom vooral te benadrukken hoe erg jullie nog steeds hetzelfde zijn. Het is misschien even zoeken maar je kunt vast nog wat overeenkomsten vinden. Zeg bijvoorbeeld dat jij ook echt wel weet wat stress is. Bijvoorbeeld als je elektrische fiets niet wil starten terwijl je over tien minuten bij je ayurvedische massage moet zijn aan de andere kant van het centrum.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Energiecontracten kun je toch gewoon opvoeren als onkosten? En wat je niet kan opvoeren, financier je uit de vergoeding voor niet gemaakte hotelovernachtingen. Ik zie het probleem niet.

Reageer