Shutterstock / GBALLGIGGSPHOTO / Berents / donikz / Youtube / KinderseriesNL

Shutterstock / GBALLGIGGSPHOTO / Berents / donikz / Youtube / KinderseriesNL

Zzp’er Bob (31) in financiële problemen na ongeluk in de bouw

‘Ik was niet verzekerd’

De 31-jarige Bob zit volledig aan de grond. Bob is zzp’er in de bouw en belandde in het ziekenhuis toen hij onder een vorkheftruck terecht kwam. Omdat hij zich nooit had verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, zit Bob nu met zijn handen in zijn helm.

Had Bob maar wat beter nagedacht over eventuele calamiteiten. “Je hoort natuurlijk vaak van: zorg nou dat je als zzp’er je zaakjes goed geregeld hebt. Maar ik dacht alleen maar ‘wat kan mij nou overkomen?’ en ‘dat komt allemaal wel een keertje’. Daar denk ik nu heel anders over. Ik had dit allemaal heel anders moeten aanpakken.” Niet alleen heeft Bob geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten, hij heeft ook nog geen pensioen opgebouwd, heeft geen geld gespaard en heeft nog nooit gehoord van een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandsverzekering.

En dat terwijl de toekomst van Bob er gitzwart uitziet. “Met een beetje mazzel kan ik over een maandje het ziekenhuis verlaten en heel misschien over een jaar of twee weer aan het werk. Maar de artsen twijfelen of ik überhaupt mijn linkerhand ooit nog kan gebruiken. Dat is gewoon ontzettend lastig als je in de bouw werkt. Wie gaat mij straks nog aannemen?”

Bob hoopt dat hij als inspiratie kan dienen voor een hele generatie zzp’ers. “Zorg gewoon dat je je shit regelt weet je. Ik ben alles kwijt en kan mijn huur niet meer betalen. En dan gaat die stinkwendy er straks met al mijn klussen vandoor. Ik weet ook wel bij wie Spud dan aanklopt. In dit soort tijden weet je pas echt wie je vrienden zijn.”

Bob is de wanhoop nabij en heeft als laatste redmiddel een GoFundMe opgericht om in ieder geval zijn ziekenhuiskosten (Bob had geen zorgverzekering afgesloten) te kunnen bekostigen. Hij heeft inmiddels € 2,35 opgehaald.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bob is 31, dus hij kan zich beter niet aansluiten bij een pensioenfonds. Dan betaalt hij namelijk meer premie dan hij ooit terug krijgt.

Reageer