Shutterstock / maxbelchenko

Shutterstock / maxbelchenko

Deze kleuren jurk zijn taboe op een bruiloft

Je gaat binnenkort naar een bruiloft. Leuk! Maar ook een beetje spannend, want welke kleur jurk moet je aan? Hoewel er geen strenge regels voor te geven zijn, zijn deze kleuren normaal gesproken taboe.

Wit
Deze spreekt eigenlijk vanzelf. De bruid draagt wit. Als je wit draagt, laat je zien dat je wilt dat alles om jou draait. Niet doen dus.

Alles wat in de buurt van wit komt
Beige, creme, eggshell, ivoor, signaalwit, heel licht roze, het komt allemaal wel erg dicht bij wit in de buurt. Als de bruid besloten heeft ‘net iets anders’ dan wit aan te trekken loop je nog steeds de kans dat je dezelfde kleur aan hebt getrokken als haar.

Rood
Rood is te sexy. Mensen zouden kunnen denken dat je uit bent op seks, en als er íets is waar mensen niet aan willen denken op bruiloften, dan is het wel seks.

Groen
In Afghanistan is het traditioneel dat de bruid in het groen gekleed gaat. Als je naar de bruiloft van je beste vriendin gaat en die blijkt zonder dat je het weet Afghaans te zijn zou je een enorme flater slaan. Voor de zekerheid maar niet doen.

Blauw
Bruiloften zijn niet de plek om politiek te gaan bespreken. En welke neutrale kleur zullen nu net de stoelen in de tweede kamer hebben? Juist, blauw. We moeten het wel gezellig houden.

Oranje
Het is toch godverdomme geen voetbalwedstrijd?

Niet-spectrale kleuren
Een infrarode of ultraviolette jurk is met het menselijk oog niet eens waar te nemen. Beetje aanstellerig als je het ons vraagt.

Paars
Paars is bij uitstek de kleur van dildo’s. Als je een paarse jurk aantrekt vragen wij ons echt af wat voor signaal je dan uit wilt zenden?

Roze of lichtblauw
Wil je daarmee suggereren dat de bruid al zwanger is?

Bruin
De SS droegen bruine kleding. Niet echt feestelijk.

Grijs
Grijs is waarschijnlijk de kleur die de echtscheidingsadvocaat draagt mocht het stel ooit besluiten te scheiden. Behoorlijk gevoelloos om die kleur dan op een bruiloft te dragen.

Geel
De vrienden van de bruidegom associëren geel waarschijnlijk met het bananenkostuum waarmee hij tijdens zijn vrijgezellenfeest door Praag is gestrompeld. Niet doen dus.

Zwart
Kom op zeg, het is geen begrafenis. Alleen de bruidegom mag zwart dragen, want voor hem is het wel een soort begrafenis.

Vantablack
Hoogstwaarschijnlijk komt Anish Kapoor ruzie maken en huilen als je deze kleur draagt. Niet zo goed voor de sfeer.

Huidskleur
Ga dan gewoon naakt.

Naakt
Ongepast. Behalve deze kleuren is eigenlijke elke kleur prima. Veel plezier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *