Shutterstock / Estrada Anton / Studio Speld

Shutterstock / Estrada Anton / Studio Speld

Marieke is tampondealer: ‘Pssst, heb je iets nodig?’

Ongesteld, maar geen tampons bij je? Geen probleem, tampondealer Marieke is je vrouw. “Stuur me een appje en ik lever.”

Marieke heeft een heel scala aan tampons die ze kan leveren. “Small, medium, super, zware-dagen-tampons, you name it. Allemaal natuurlijk keurig vermeld op mijn menuutje. Heb je een kleine tampon nodig, dan stuur je me een emoji van een worteltje. Heb je meer een super-tampondag dan volstaat een pandabeer.”

Ook op verschillende kantoren is Marieke actief. “Zodra iemand wanhopig in broekzakken of onderin haar tas begint te graaien, kom ik in actie. Ze noemen me ook wel ‘Bloody Mary’ in plaats van gewoon Marieke.”

Als vrouwen een bestelling geplaatst hebben, loopt Marieke onopvallend langs. “Ik hou de tampons in m’n hand geklemd en als niemand kijkt, geef ik ze snel over. Enorm tricky werk, want mensen willen niet betrapt worden door collega’s of nog erger: hun baas. Als dat niet werkt, drop ik soms een sticky note op iemands bureau met daarop: ‘Ik sta bij de toiletten’.”

Marieke merkt dat steeds meer vrouwen behoefte hebben aan een tampondealer en dus gooit ze iedere dag haar tas ermee vol. “Alleen betrouwbare natuurlijk, zonder rotzooi erin of andere giftige shit. Wie wil? Ik sta aan het eind van de gang rechts.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *