Shutterstock / AddOuts

Shutterstock / AddOuts

Executies Myanmar komen wel heel dichtbij voor backpacker die zichzelf daar ooit vond

Michiel van der Wielen (38) las met afschuw in de krant over de executies in Myanmar, uitgerekend het land waar hij zeven jaar geleden zichzelf vond als backpacker. “Ja, zo komt het heel dichtbij. Ik was daar zeven jaar geleden. Echt sick. Een reis om nooit meer te vergeten.”

Michiel memoreert graag zijn reis daar: “Dit was zo’n bijzondere tijd voor mij. Alle mensen in dat land en ik. De locals vonden het zo mooi dat ik daar was.”

De backpacker vindt het moeilijk om te verwoorden hoe hij zich nu voelt: “Eigenlijk moet je er ooit zelf geweest zijn om te ervaren wat ik nu ervaar. Het was bijna een spirituele ervaring weet je wel. Ik, in een land, met alleen mijn backpack. Een met de natuur, en met mezelf. Zulke bizarre dingen gezien, maar ook gevoeld. Echt onbetaalbaar man. Ervaringen voor het leven. Maarja, dat is moeilijk om nu zo aan jou uit te leggen.”

Michiel is er even stil van. “Als ik dan nu de krant opensla en terugdenk aan mezelf, in dat land. Ja, heel vet.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *