Shutterstock / Africa Studio

Politiek correcte kinderen spelen Birmeesje & Rohingyaatje

In een oranje gewaad andere kindjes verjagen naar Bangladesh

Het is niet meer van deze tijd dat kinderen zich verkleden als cowboys en indianen. Daarom organiseren steeds meer politiek correcte ouders een kinderfeestje met een thema dat niemand tegen het hoofd zal stoten: Birmeesje & Rohingyaatje.

Daphne, de moeder van Sem (6), geeft vandaag een feestje met als thema ‘Het Onverschillig Gelaten Oosten’. ‘Ik moet er niet aan denken dat andere moeders op het schoolplein gaan zeggen dat ik meedoe aan de verheerlijking van de uitroeiing van een bevolkingsgroep. Daarom hebben we voor een conflict gekozen dat iedereen totaal onverschillig laat. Hartstikke leuk om Semmie straks in een oranje gewaad met rode verf op zijn voorhoofd zijn vriendjes te zien verjagen naar Bangladesh.’

Daphne heeft het feest van haar zoon tot in de puntjes voorbereid: ‘De kinderen gaan eerst een uurtje elkaars hoofd kaalscheren en bewieroken. Daarna gaan ze bakjes van bananenbladeren vullen met bloemen en snoepjes en met schepjes massagraven in de grond maken. En dan is het alweer tijd voor frietjes!’

Sjors, de vader van Sem, is blij dat de kinderen elkaar nu de hersenen kunnen inslaan zonder dat het tot ophef op sociale media leidt. ‘Het is vandaag mijn taak om de Twitter van Anousha Nzume in de gaten te houden. Ik verwacht geen commotie. Maar gewoon: voor het geval dat.’

Na een lange dag kijken de ouders terug op een geslaagd feestje. Sjors: ‘Het was voor de etnische meerderheid van de kinderen hartstikke gezellig en de muziek zit nog steeds in m’n hoofd.’ Hij begint te neuriën. ‘Kom pak je fakkel maar / Zo verjagen Birmezen de Rohingya’s’.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Binnenkort kan uw kinderfeest nog zenner worden wanneer Schl-emile Ratelband kaal terugkeert uit Thailand waar hij tot monnik is gewijd na zijn bekering. Geef de eerwaarde een cheque en een hakmes en hij klieft ter lering Tsjakkaaaaah, hoogstpersoonlijk o.a. de piepers tot frieten.

Reageer
gravatar

Cowboytje-en-indiaantje hoort helemaal niet meer bij deze tijd. Dat ben ik volkomen met de tegenstanders eens.
Het kinderspel Schuttertje-en-klasje, dat recent uit de VS is komen overwaaien, is echt bij de tijds.

Reageer
gravatar

Buddha-beeldjes verkopen we niet meer sinds Lubach, dus we noemen ze nu Rohingya-beeldjes. We hebben wel wat klachten gekregen van Lucia de Rijk en Erica Terpstra, en ene Corrie die hiernaast woont probeert ze elke ochtend in de fik te steken.