Shutterstock

Boeddhisten nemen afstand van genocide Myanmar en van alle andere Aardse dingen

'Ik laat het eigenlijk vanzelf wel los. Zonder moeite.'

Boeddhisten hebben afstand genomen van de genocide op de Rohingya in Myanmar, van de verwoestingen van de orkaan Irma, van de prestaties van het Nederlands elftal, alle aardse bezittingen, verlangens en al het andere dat innerlijke rust kan verstoren.

“De vervolging van de Rohingya’s, daar houd ik mij verre van,” vertelt de Burmese monnik Ashin Thiri. “Je bereikt geen spirituele harmonie als je blijft focussen op de gruwelijkheden die je geloofsgenoten aan het plegen zijn. Of op pakweg de oorlog in Syrië of op het weer. Daar neem ik dus ook afstand van.”

Ook de Nederlandse Boeddhist Henry van Zeil neemt afstand van de genocide en alle andere dingen “Na iedere moordpartij van Boeddhistische monniken op Rohingya wordt gezegd dat Nederlandse Boeddhisten er afstand van moeten nemen. Maar ik laat het eigenlijk vanzelf wel los, daar heb ik jarenlang voor gemediteerd. Zonder moeite.”

Van Zeil drukt ons op het hart dat hij afstand neemt van de orkanen Irma, José en Katia, van het concert van Anouk, van de prestaties van Wilco Kelderman in de Ronde van Spanje, van de bonusaanbiedingen van de Albert Heijn van deze week, van Angela Merkel en van Martin Schulz, van de aardbeving in Mexico, van benamingen die herinneren aan het koloniale verleden, van de pornofilms die de VPRO gaat maken, van het neoliberalisme, van het boek van Hillary Clinton, van Thierry Baudet én van de bekladders van het huis van Thierry Baudet, van het haar van Matthijs van Nieuwkerk, van het voorgenomen onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië, van Expeditie Robinson, van de Noord-Koreaanse kernproeven, van het hoofdredactioneel commentaar van de Volkskrant, van de genomineerde films op het NFF, van de uitspraak van de rechter over fijnstof, van het opkoopprogramma van de ECB, van de aanval van Israël op een depot met chemische wapens in Syrië, van het verlies van Federer, van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt en natuurlijk van Ajax.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@FW,

Recentelijk bent u naar de boekenkast gelopen en heeft u kiekeboe naar uw telefoon gezegd en vervolgens de telefoon een tijdje uitgezet. U had mij nog gewaarschuwd maar ik was te laat en een van onze medewerkers op het callcenter heeft zich helaas verslikt in zijn boterham en is een pijnlijke dood gestorven.

Daarnaast heb ik uw privécommunicatie nog eens goed doorgenomen en het is wel erg opvallend dat u aan de lopende band geciteerd en aangehaald wordt door politici en hoge ambtenaren wereldwijd. Je zou toch bijna het idee krijgen dat dit internet zo lek als een mandje is.

gravatar

Hoi Dick,

Tja, ik wil nog wel eens kwaliteitsmedia tot mij nemen op dit internet en krijg continu de vraag of ik mij addblocker uit wil zetten. Ik heb echter helegaar geen addblocker, het enige wat die blocker blokkeert zijn die stalkers uit silicon valley.

Wist u dat u, als bv een krant, al weet welke demografie, grofweg, uw lezers hebben? Wist u dat u zelf reclame op uw website kunt plaatsen en dat u daar silicon valley helemaal niet voor nodig heeft?

Wist u, als inkoper reclame, dat er mensen zijn die aan de lopende band websitjes opzetten en vervolgens met bots het gedrag van internetgebruikers imiteren en vervolgens hun eigen websites door die bots laten bezoeken? Wist u dat dit zo massaal is dat het er feitelijk op neer komt dat minstens 3/4 van uw budget door het toilet gespoeld wordt? Wist u dat?

Hier nog wat betrouwbare opinie:
http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/09/nieuw-kabinet-moet-fors-investeren-in-geheime-dienst-539032/

gravatar

Ik vind dat het rationaal van links over mij al jaren te kort schiet. Echter, na verloop van tijd ben ik wel zo gedegenereerd dat ik heden:
1 antidemocratisch ben
2 antirechtstaat ben
3 hele groepen mensen discrimineer en dehumaniseer

Wist u dat er eens een hoogleraar was die vaststelde dat dit aan wel héél erg veel factoren van fascisme voldoet? Wist u dat de overheid het hogere onderwijs financiert en er toezicht op houdt? Wist u dat ik de vrijheid van meningsuiting van de desbetreffende hoogleraar via de Tweede Kamer heb proberen te fnuiken? Wist u dat?

Reageer
gravatar

blablabla, rood tot in de dood, blablabla, ratelratelratel… oh wacht, de deurbel gaat. Oh nee, het is de psycholance, nee ik doe lekker de deur niet open.

Wist u dat er onder de medewerkers van de PvdA een angstcultuur heerst? Wist u dat ik daar de oorzaak van ben?

Reageer
gravatar

Zag u dat beste mensen? Gisteren pleitte ik in alle openbaarheid voor een extreemrechts kabinet. Dan heb ik lekker een vijandbeeld om mijn ‘strijd’ te rechtvaardigen. Uiteraard zal ik nooit iets bereiken, uiteraard kan ik niet samenwerken, uiteraard ben ik een gigantische lul de behanger en uiteraard zitten wij van de SP voor een vorstelijk salaris zogenaamd het de kiezer te vertegenwoordigen. I am partying like it is 1932!

Reageer
gravatar

Correctie
– Christendom was toch al teruglopend door secularisering (godzijdank ben ik een atheïst).
– Stofzuigercultuur neemt plaats in door import, nareizigers, gearrangeerde huwelijken, schijnhuwelijken, fokken (kinderbijslag: alla akbar!), sociale druk, fanatisme, en het vermoorden van andersdenkenden (islam = vrede).