Teera Noisakran / Shutterstock.com

Internationale verontwaardiging: man vaart met bootje door natuurijs Myanmar

Er is grote internationale verontwaardiging ontstaan nadat de 40-jarige Birmees Ba Han Roelof Sai met zijn bootje door het prille natuurijs in zijn woonplaats Rangoon was gevaren.

“Hé mafklap!” roept een toevallig passerend lid van de militaire junta. “Laat dat natuurijs met rust, we zijn hier de democratie aan het afschaffen!” Een cipier van het lokale martelcentrum sluit zich daar van harte bij aan: “we proberen hier in alle rust mensenrechten te schenden, en dan ga jij een beetje het natuurijs kapot lopen maken! Ben je wel helemaal goed bij je paasei?”

De beelden van de vernielzuchtige schipper gaan inmiddels de hele wereld over. Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi laat vanuit de gevangenis weten veel verdriet te hebben om de situatie, omdat ze haar bevolking de schaatspret zo gegund had.

De VN-veiligheidsraad is in spoedzitting bijeengekomen en laat met een korte maar unanieme verklaring haar afkeuring blijken: LUL!!!!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nepnieuws

In werkelijkheid speelde het vernielen van een ijsvloer door een bootje heel ver van Birma af in een Amsterdamse gracht. Daar werd nauwelijks op gereageerd.

En de Speld durft haar nieuws betrouwbaar te noemen!
Ik kijk voor het nieuws voortaan op NOS.nl. Daar is de redactie weliswaar overdreven gesteld op gekroonde hoofden, maar voor de rest is het nieuws meestal betrouwbaarder.

Reageer