Jack Frog / Shutterstock

Jack Frog / Shutterstock

Man praat 2 octaven lager in buurt van barbecue

Er is een barbecue in de buurt. Dat kun je horen aan de stem van Arno (39), die zojuist met twee octaven is gedaald. “Heuuuuuuuuu”, klinkt het opeens uit zijn mond, midden in een gesprek met buurvrouw Anneke over het nieuwe salontafeltje in haar woonkamer. En verdraaid, buurman Marco rijdt inderdaad zojuist een twee meter brede barbecue de garage uit. Hij plaatst de barbecue dicht genoeg bij Arno om zijn stem te doen kelderen.

“Buurmaaaaaaan”, buldert Arno. “Vleeeeeeees”, buldert buurman Marco terug. De twee beginnen in koor te brommen. Het gebrom gaat over in gebrul en niet veel later staan de twee in blote bast vrouwonvriendelijke liederen te zingen. De normaal gesproken ietwat lullige alt van Arno is in nabijheid van een gloeiende barbecue een volwassen, stoere bariton, zo kan de hele straat nu horen.

Als Marco na zes bier de wc opzoekt is de grillplaat uit zicht. De barbecue is meer dan twintig meter verwijderd van Arno, die prompt met zijn vriendelijke alt de buurvrouw becomplimenteert met de prachtige fresia’s in de tuin. Hij heeft zijn shirt weer aan.

“Ik ben er inmiddels aan gewend”, zegt Marco’s vrouw Cynthia. “Als we ergens een wandeling maken met onze dochter Saar en we praten over koetjes en kalfjes, dan komt het regelmatig voor dat hij van het een op andere moment klinkt als een gefrustreerde holbewoner. Dan weet ik direct wanneer we langs een tuin lopen waar een barbecue buiten staat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *