Studio Speld

Goedgemutste kip weet nog niet dat ze vanavond op de barbecue ligt met een blik bier in haar reet

Tevreden pikt kip Carlo van haar graan. Wat een heerlijk weer is het vandaag, denkt ze. Ik ben benieuwd wat deze stralende dag allemaal voor mij in petto heeft.

Kip Carlo weet nog niet dat ze vanavond op de barbecue ligt met een blik bier diep in haar hol gedouwd. “Wat een bofkont bent ik toch,” mijmert kip Carlo enigszins melancholisch. “Genoeg te eten, altijd vrienden om me heen, en dan is het ook nog eens zulk weer. Wat heb ik het toch goed getroffen.”

Natuurlijk, ze kent de verhalen. Er zijn kippen die zeggen dat het allemaal verschrikkelijk voor ze eindigt. Dat ze tot worstjes worden gekneed en in maïsmeel worden gedoopt. Kipcorn, noemen ze dat. Maar dat komt op kip Carlo allemaal een beetje vergezocht en melodramatisch over. Waarom zou iemand zoiets doen? Ze gaat liever uit van het goede in de mens.

“Wat een heerlijke dag om een kip te zijn,” denkt ze terwijl ze voldaan haar ogen dichtknijpt. “Weet je wat? Ik heb zin in een biertje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *