Bron Flickr - Virginia State Parks CC BY

Staatsbosbeheer roept op rivaliserende mannetjes niet te storen in barbecuetijd

'Je kunt beter de natuur haar gang laten gaan'

Het is zomer, en dus zijn er in parken en bossen overal rivaliserende mannetjes rond barbecues te zien. Dat trekt veel bekijks, maar natuurorganisaties roepen op om de barbecuetijd zo min mogelijk te verstoren. Mannetjes kunnen agressief reageren en dat levert gevaarlijke situaties op.

In de barbecuetijd verzamelen ieder jaar veel shirtloze mannetjes zich rondom braadroosters, om daar te bepalen wie de grootste en de sterkste is, en wie het meeste weet over het omdraaien van een worstje. Dat gaat er soms hard aan toe. Boswachter Jos Grienk beveelt mensen daarom aan voorzichtig te zijn: “Als er een barbecue in de buurt is, kun je beter de natuur haar gang laten gaan. Het is natuurlijk schitterend om te zien, maar er zijn gevallen bekend waarbij het ontzettend uit de hand is gelopen.”

Volgens Grienk kunnen natuurliefhebbers het best zo stil mogelijk blijven: “Kom niet te dichtbij en zeg vooral geen dingen als ‘Zou je die kip niet eens omdraaien?’, of ‘Trek eens een shirt aan’, of ‘Laat mij maar even’. Dat is levensgevaarlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helemaal niet waar, deze bronstige mannetje lopen anno 2017 in zware lederen schorten en steken elkaar de loef af met de lengte van hun bereidingstijd Low & Slow gerechten. 26 uur je bbq hiervoor nodig hebben ia al geen record meer

Reageer
gravatar

Dit is een tussenvorm tussen begraven en cremeren: de Bronstig Barbecueën Quaestie, het gedenken van ons aller vergankelijkheid, memento mori.
Zeg maar: nadenken over de eeuwigheid volgens de methode Reinoud Oerlemans

Reageer
gravatar

Nee, zelfs geen familie. En wat die matigheid betreft: Duitse spreekwoorden zeggen; “In der Beschränkung zeigt sich der Meister” en “Es kann nicht immer Kaviar sein”. Het is wél moeilijk om matigheid te betrachten versusj de provocerende items die de redactie van De Speld ter tafel brengt. BBQ is daar zeker één van.

gravatar

Waar men vooral op moet letten in de BBQ-tijd is hoe de mannetjesdieren burlen. Met bier wordt er in crescendo geburld, met cola’s in korte knalachtige burls en met Raki onderdrukt binnensmonds. Mannetjesdieren met ontbloot bovenlijf dienen het best met rust gelaten binnen een radius van 100 meter, die met mouwloze tanktops 75 meter en die met een school hoofddoekjes minimaal 250 meter.

Reageer