Shutterstock / victoria karlovaa

Shutterstock / victoria karlovaa

Bevallen in bad? Nienke beviel in een subtropisch zwemparadijs

Toen Nienke in verwachting raakte, wist ze al meteen dat ze niet zomaar in het ziekenhuis wilde bevallen. “Ik voelde aan alles dat de kille, medische omgeving niet resoneerde met mijn ongeboren vrucht.” Voor haar gepersonaliseerde beval-journey schakelde ze de hulp in van een doula. De ideale plek voor Nienke om te bevallen bleek een subtropisch zwemparadijs.

Nienke’s doula kwam eerst met verschillende, andere opties voor de bevalling: bij bijenharskaarslicht, in een yurt, op een biodynamische cacaoboerderij in Peru, of op het graf van haar voorouders. De uiteindelijke keuze openbaarde zich echter toen Nienke op een kinderfeestje in Duinrell Tikibad was. “Ik heb altijd al wel iets gehad met subtropische zwembaden,” vertelt Nienke. “De schelle akoestiek, de gillende kinderen en het unheimische gevoel dat je baddert in allerhande lichaamssappen van onbekenden. In deze omgeving kon ik me de bevalling helemaal visualiseren.”

De bevalling vond plaats in subtropisch zwembad Aqua Fun in ’s-Hertogenbosch. “Dat was het dichtste bij huis,” legt Nienke uit. “Toen mijn weeën begonnen, heb ik meteen mijn doula Phyllis gebeld. Zij stond binnen no-time voor de deur met een busje vol gillende kinderen, om samen geheel in sfeer naar het zwemparadijs te rijden.”

De bevalling verliep volgens Nienke zeer voorspoedig. “Het warme water in Aqua Fun had een heerlijk ontspannende uitwerking en zorgde ervoor dat de overgang voor mijn babytje optimaal was. En omdat er toch al van alles in het zwembad ronddreef, hoefde ik me daar ook niet schuldig over te voelen.”

Nadien aten de dames nog een frietje gegeten en dronken ze Fristi. “Wat een topdag!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *