Bron: NPO - Vrije Geluiden

In VPRO Onvrije Geluiden mogen muzikaal begrensde artiesten alleen covers van Sting spelen

“Ohoh, I’m an alien, I’m a legal alien. I’m an Englishman in New York”, schalt vandaag voor de zesde keer door de studio van de VPRO Onvrije Geluiden, het nieuwe programma van de VPRO waarin muzikaal begrensde artiesten alleen covers van Sting mogen spelen. De eerste aflevering van de tegenhanger van Vrije Geluiden lijkt een groot succes te worden, zo voorspelt de leiding van de NPO.

“Na een tijdje merkten we dat een programma waarin artiesten het muziekavontuur aangaan niet meer paste in de tijdgeest”, zegt Lennart van der Meulen, algemeen directeur van de VPRO. “De geluiden waren, ja hoe zeg je dat, te vrij.”

Terwijl de band van zanger Rupert Buckrack op de achtergrond wederom begint aan het intro van ‘Every Breath You Take’, vertelt Van der Meulen over het format van het nieuwe programma. “We willen mensen in een strak keurslijf van Sting-covers zien te persen. Soms krijgen we artiesten aangeboden die een wat minder bekend nummer als ‘Rushing Water’ willen coveren, maar dat weigeren we. We willen alleen de allergrootste hits van Sting horen, vóóral ook als de zangers en zangeressen daar geen zin in hebben. En het moeten echt muzikaal begrensde artiesten zijn die niet buiten de gebaande paden willen treden. Het kan ons niet onvrij genoeg zijn.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *