Pro Shots / NL Beeld

Pro Shots / NL Beeld

Steeds meer mensen willen boer worden: ‘De hoeveelheid vrije tijd spreekt me aan’

Steeds meer mensen hebben de afgelopen weken besloten om boer te worden, zo blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Met name onder jongeren wordt bijvoorbeeld de veeteelt steeds vaker gezien als een aantrekkelijk carrièrepad.

“De hoeveelheid vrije tijd spreekt me aan”, vertelt Annelot (19), die nu nog Leisure & Events Management aan Hogeschool Inholland studeert. “En de flexibiliteit. Ik wilde vroeger altijd freelancer worden, maar als ik zie hoe die boeren er in de middag en avond gewoon lekker op uit kunnen trekken; dat is pas echte vrijheid.”

Wamberto (20), die Mediastudies aan de UvA studeert, overweegt serieus het roer om te gooien. “Als je ziet hoe vaak boeren in talkshows zitten, is het voor mij duidelijk: als je een carrière in de media wil, moet je in de landbouw gaan werken.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja voor mij was dat ook zo. 119 uur in de week werken voor 8 maanden per jaar en maar 80/90 uren voor de rest was heel rustgevend in de tuinbouw. Dit was mijn lot vanaf 16 jarige leeftijd to ik 50 was. Daarna hield ik ook nog een zaak bij in Australie in mijn”vrije” tijd. Ik ben nu 67 en doe kalmer aan dus mischien nu tijd voor de talk shows!

Reageer
gravatar

Te veel stikstof komt van krachtvoer en kunstmest, om de veestapel of een derde ervan op te ruimen is even grote waanzin als rookverbod, tabaksprijzen, corona, de boycot van Rusland, orgaandonatie enz. enz.

Reageer
gravatar

Luca Nicotra van Avaaz heeft weer een bericht van de EU die een ‘baanbrekende nieuwe wet’ om de verspreiding van online desinformatie heeft aangenomen. Alleen, het nepnieuws IS geen nepnieuws.
En ook met gas staan ze aan de verkeerde kant, kerncentrales komen terug die veel schadelijker en giftiger zijn. Vooral vanwege de straling die vrijkomt die niet gemeten kan worden met de huidige middelen. De EU is een ideologie die overal dictators steunt met geld en LGBT dat in hun eigen zakken verdwijnt. De EU staat aan de verkeerde kant.
Ik sprak mensen die hier de eerste kerncentrales hebben ontwikkeld die in de Tweede Wereldoorlog aan de Duitse atoombom hebben gewerkt, de kerncentrale is maar een aanpassing. De uitvinding werd voorgelegd aan de VS die de kennis toen om goede redenen niet wilden delen maar toegaven dat het klopt.

Reageer
gravatar

Duitsland toonde aan dat hoe dichter je bij een kerncentrale komt hoe sneller je leukemie krijgt.
2 nieuwe kerncentrales erbij in Zeeland.

gravatar

Ik wil minister worden! De hele dag niets doen, voor je uit staren, beetje koffieleuten beetje op dienstreisvakantie, je staat boven de wet en dan ook nog een dik salaris en vele commissariaten krijgen!

Reageer
gravatar

Ik dacht dat al dat trekken met hun “trekkers” meer een mannendingetje was, maar nu blijkt Annelot (19) ook in de trekbranche geïnteresseerd te zijn. Dat gaat ongetwijfeld uitlopen op meerdere mie-toetjes als al die boeren er weer in het openbaar op uit trekken.

Reageer
gravatar

Dames willen ook weleens een Fendt tussen de benen, hoewel de boeren nog steeds de grootste doelgroep hiervoor is