UK Parliament, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons

Personeelstekort treft nu ook Britse regering

Het personeelstekort dat op steeds meer plekken zichtbaar is, treft nu ook de Britse regering. Nadat gisteren en vandaag onder meer twee ministers en meerdere staatssecretarissen zijn opgestapt, probeert Boris Johnson met man en macht om snel nieuwe werknemers te werven.

Een woordvoerder laat weten het personeelstekort te wijten aan de opkomst van flitsbezorgdiensten en de heropschaling van het bron- en contactonderzoek. De regering hoopt nieuw talent te werven met een startbonus van £1000 en de belofte van meerdere gezellige lockdown-vrijmibo’s.

“Wat zou kunnen is dat mensen nu shifts van elkaar over moeten nemen. Dat is niet ideaal, maar er zit niets anders op zolang we aan het zoeken zijn naar nieuw personeel.” Boris Johnson geeft zelf het goede voorbeeld door zijn werkzaamheden als premier voorlopig te combineren met een functie als staatssecretaris.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *