Studio Speld / Renze Klamer

Studio Speld / Renze / Shutterstock

45% stikstofuitstoot veroorzaakt door stront uit mond Henk Bleker

Het stikstofprobleem in Nederland zou bijna volledig zijn opgelost als Henk Bleker zijn mond zou houden. Dat concludeert Wageningen University na onderzoek. Liefst 45 procent van de stikstofuitstoot in ons land is rechtstreeks afkomstig van de stront die dagelijks uit Blekers mond komt.

“Het zijn cijfers waar je niet omheen kunt”, stelt onderzoeker Victor Gennekens. “De hoeveelheid ontlasting die door Bleker op talkshowtafels wordt gedumpt is ongekend. Daar is ons land gewoon veel te klein voor.”

De oud-staatssecretaris van Landbouw, tegenwoordig voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, is volgens de onderzoekers dus de hoofdverantwoordelijke voor het stikstofprobleem. “Maar goed, dat wisten we op zich al”, aldus Gennekens.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *