Robert Kneschke / Shutterstock

Robert Kneschke / Shutterstock

Protest: huisartsen gaan slagaders blokkeren van Nederlanders

‘Publieksvriendelijke actie mogelijk levensbedreigend’

De Landelijke Huisartsen Vereniging hebben aangekondigd te protesteren tegen de hoeveelheid extra administratieve taken die de huisartsen krijgen. Hierbij gaan ze zware acties ondernemen: ze zullen slagaders van alle Nederlanders tijdelijk blokkeren.

Voorman van de protestactie Henk van der Meer heeft laten weten dat deze demonstratie hoognodig is in het belang van de huisartsen. “Helaas zullen ook gewone burger last hebben van onze acties. Denk aan het blokkeren van aortas, longslagaders, kransslagaders of halsslagaders. Dit vinden wij heel vervelend natuurlijk, maar er moet een koerswijziging komen vanuit de politiek. Je zult ons niet op de stoep bij de minister vinden maar een tijdelijke blokkade van je vitale levensfuncties lijkt ons redelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *