Rawpixel.com / Shutterstock

Zo is het om een dichte relatie te hebben

In tegenstelling tot veel van hun vrienden hebben Josje en Kylie sinds kort een dichte relatie. “Het is best wel bizar om telkens naast dezelfde persoon wakker te worden. Maar daar zit nou juist de uitdaging van een dichte relatie.”

“We merken dat veel mensen negatief denken over een dichte relatie en zich er niets bij voor kunnen stellen, maar wij houden echt van elkaar”, zegt Kylie terwijl ze Josje verliefd aankijkt. “En daarom willen we juist ervaren hoe het is om samen in een seksuele sleur te komen. En dan weer allerlei capriolen te moeten uithalen om dat te doorbreken. Dan weet je dat het echt wel goed zit met je dichte relatie.”

Josje knikt stralend. “Ja, ik snap niet waarom niet meer mensen kiezen voor een dichte relatie. Zoenen met jan en alleman is leuk, maar bij een dichte relatie kun je pas echt met elkaar de challenges van op elkaar uitgekeken zijn ervaren.” Josje heeft een tip voor mensen die benieuwd zijn of ze ook het type zijn voor een dichte relatie. “Zolang je maar open blijft communiceren over de twijfels, angsten en saaiheid is het goed.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Reageren op dit soort publicaties is moeilijk, soms zelfs levensgevaarlijk.

– Als ik schrijf dat ik achter de relatie van Josje en Kylie sta, word ik ernstig bedreigd door zwaar gelovigen van elke richting en andere homofoben. (Lesbofoben is nog ongebruikelijk.)

– Als ik schrijf dat vrouwen geen dichte relatie mogen hebben, word ik ernstig bekritiseerd door mensen uit de bubbel met een aantal letters plus + inclusief en hun vrienden. (ik kan de letterreeks maar niet onthouden.)

Reageer
gravatar

Heer Steeds, dit is het rijtje: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. Onder deze regenboogparaplu vallen de volgende minderheden:
Asocialen
Boeren
Communisten
Doordrammers
Evangelisten
Friezen
Groningers
Hangjongeren
Indianen
Jongeren
Kleine zelfstandigen
Laagopgeleiden
Mooie mensen
Nieuwkomers
Oldtimerliefhebbers
Postbezorgers
Querulanten
Rare lui
Smeerlappen
Tegelzetters
Uienpellers
Vrouwelijke lassers
Wendy hetenden
Xenofielen
Yuppie-critici
Zonhaters