Shutterstock/Alexandros Michailidis

Shutterstock/Alexandros Michailidis

Kabinet kijkt ‘welwillend’ naar advies om gemeenten verantwoordelijk te maken voor asielopvang

Het advies om niet het Rijk, maar gemeenten verantwoordelijk te maken voor asielopvang wordt door het kabinet niet op voorhand afgewezen. Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid zegt met een ‘welwillende blik’ naar het plan te kijken.

“Het is absoluut een interessante gedachte”, zegt Van der Burg. “Natuurlijk moeten we het advies nog goed bestuderen, maar ik vind dat we er open in moeten gaan. Deze adviesorganen durven out-of-the-box te denken. Ik ben geneigd daar positief tegenover te staan.”

Premier Mark Rutte wijst erop dat het advies afkomstig is van twee ‘eminente’ instanties. “Dit komt van de Raad voor het Openbaar Bestuur en… kom, hoe heet die andere? De Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken! Nou, dat zijn geen kleine jongens. Dat zijn ontzettend verstandige mensen met heel veel verstand van zaken. Dat maakt dit automatisch tot een zeer zwaarwegend advies.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is onwaarschijnlijk dat Rutte de twee organen, waarvan hij zich nooit iets heeft aangetrokken, nog bij naam weet te noemen.
De namen stonden zeker op een spiekbriefje dat staatssecretaris Eric van der Burg hem stiekem van tevoren heeft aangereikt.
Zijn oordeel over de raad en de commissie heeft hij zoals te doen gebruikelijk gefantaseerd.

Reageer
gravatar

Inderdaad beste heer, meneer Mark Rutte meent geen zier van zijn overdreven beleefde complimenten.
Hij bedoelt in feite:
“Nou, dat zijn ontzettende linkse bemoeiallen met nul komma nul benul van wat er leeft in de VVD en de bijwagens van mijn kabinet. Dat maakt hun dikke rapporten automatisch van nul en geen waarde voor mij.”

gravatar

Ik heb de opdracht in het oranje vlak hierboven om De Speld webwinkel te bezoeken gehoorzaam uitgevoerd. Ik had toevallig een nieuw speldenkussen nodig.
Wat een teleurstelling!
Geen aanbeveling! Deze webwinkel is haar naam niet waard!

Reageer