Pro Shots / ProNews

Pro Shots / ProNews

Woedende boer uit Ameland net aangekomen bij huis minister Van der Wal

Afgelopen vrijdag verzamelde een groep boze boeren zich voor het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Het protest krijgt nu een staartje: de woedende Amelandse boer Rimko Hielkema is namelijk net aangekomen bij het woonadres van de VVD-politicus.

“Toen ik vrijdagavond de beelden zag van het protest was ik meteen enthousiast en wilde ik ook m’n stem laten horen. De nieuwe plannen raken mij immers ook hard. Helaas was de laatste boot van Ameland naar Holwerd toen al vertrokken, dus heb ik een dag gewacht. Zaterdagochtend heb ik om 10:30 alsnog de boot gepakt, waarna ik naar het huis van Van der Wal ben gegaan. Toen ik bijna op de plek van bestemming was, besefte ik dat ik m’n trekker vergeten was. Oliedom. Dus moest ik weer terug.”

Zondag probeerde boer Rimko het huis van Van der Wal wederom te bereiken, ditmaal mét trekker. Wederom stuitte hij op een probleem: “Op de website van de veerdienst kun je bij het kopen van een ticket niet aangeven dat je een trekker aan boord mee wil nemen. Auto’s, motoren, bestelwagens; alles kun je aanvinken, behalve een trekker. Na lang bellen met de klantenservice lukte het me eindelijk, maar toen bleken alle tickets voor de boot al uitverkocht te zijn.”

Zojuist is bekend geworden dat Rimko Hielkema tweeënhalve dag na de start van het protest eindelijk is aangekomen bij het huis van minister Van der Wal, die overigens vandaag niet thuis blijkt te zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *