Nejron Photo / Shutterstock

Nejron Photo / Shutterstock

Loes laat deel boodschappen staan omdat ze al ‘doei!’ heeft gezegd tegen caissière

Een pijnlijk moment in de Vomar te Weesp gisteren: de 28-jarige Loes heeft een groot deel van haar boodschappen moeten laten staan omdat ze tijdens het inpakken al gedag heeft gezegd tegen de caissière. “Doei!”, riep Loes enthousiast, waarna ze besefte dat haar tas nog grotendeels leeg was en een groot deel van haar boodschappen nog op de lopende band lag.

“Gênant, ik kan niet anders zeggen”, verzucht Loes. “Een zak chips, drie bananen, Campina Yoki Drinkyoghurt Aardbei, twee flessen wijn, drie ons sperziebonen, toiletpapier, een chocoladereep en een fles Spa Rood; die krijg ik allemaal nooit meer terug. Maar wat had ik dan moeten doen? Dat zinderende ongemak benoemen? Gewoon toch weer een gesprekje aanknopen ondanks dat ik al gedag had gezegd? Nóg een keer “doei!” roepen? Onmogelijk. Bovendien: de caissière had ook al ‘doeg’ gezegd, dan weet je dat je zo snel mogelijk weg moet wezen. Nog even snel die boodschappen je tas in tetrissen is dan geen optie meer.”

“Ik ben uiteindelijk maar gewoon weggerend, dat leek me de minst ongemakkelijke optie. En ik heb toch nog een flesje Orangina mee kunnen grissen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alleen “doei” is buitengewoon onbeleefd. Heeft Loes (28) thuis niet geleerd om met (minimaal) twee woorden te spreken, zoals de meeste Nederlanders.

Reageer
gravatar

Vraagje aan de redactie: Waarom wordt een woord met een trema boven een letter e geweigerd, zoals in fruitari*r? Dat is een sl*chte gewoonte van de letterzetter.

gravatar

“(…) een flesje Orangina mee kunnen grissen.”
Gelukkig staat de dievegge duidelijk op de foto. Het buurtschap Uitermeer in Weesp, waarin de Vomar is gevestigd, heeft weinig inwoners, zodat haar snel bij de lurven kan vatten.

Reageer
gravatar

Dag. Ik kom hier juist om stoom af te blazen van het opzuigen van het echte nieuws.