Sorapop Udomsri / Shutterstock

Sorapop Udomsri / Shutterstock

5 manieren om die eeuwige rugpijn te verhelpen als je geen zin hebt om je houding te verbeteren

Iedereen die op kantoor werkt of lang moet zitten tijdens het werken herkent het wel: vage, zeurderige rugpijn die niet over lijkt te gaan. Gelukkig is er een simpele oplossing voor: je houding verbeteren. Omdat de meeste mensen daar echter geen zin in hebben, zetten wij vijf alternatieven op een rijtje die de rugpijn wellicht zullen verhelpen.

1. Pas de omgeving aan aan jouw houding
Zit je elke dag op kantoor krom voor de computer en je ergonomische toetsenbord? Overweeg dan eens een bureau, laptop en stoel die beter passen bij jouw houding. Een houten stoel die net te hoog staat waardoor je schouders verkrampen en je rug dubbelvouwt bijvoorbeeld, of een bureau dat je alleen steeds verder naar beneden kan verstellen zonder dat je er later nog iets aan kan veranderen.

2. Laat af en toe een collega over je rug heen lopen
Soms kan het kraken van de rug helpen om de pijn te verlichten. Het is natuurlijk mogelijk om een fysiotherapeut of chiropractor te bezoeken, maar dergelijke professionals zullen je waarschijnlijk óók aanraden om je houding te verbeteren. Daarom kun je net zo goed je collega’s op kantoor vragen om af en toe over je rug heen te lopen. We raden wel aan om dit veilig te doen; niet in de kantoortuin en niet met hakken of pumps.

3. Verspreid de pijn
Geef met de rechterhand een paar ferme tikken op de linkerhand. Dat zal de pijn in je rug strikt gezien misschien niet doen verdwijnen, maar helpt wel om de zinnen te verzetten en even te concentreren op een ander soort pijn.

4. Minder werken
Last van rugpijn door een slechte houding tijdens het werken? Overweeg dan eens om minder te werken. Ga bijvoorbeeld van een 40-urige werkweek naar een 32-urige werkweek. Werk je parttime? Informeer eens voorzichtig bij je baas of het mogelijk is om volledig te stoppen met werken.

5. Smeren, smeren, smeren
Smeer een mengelmoesje van gestampte dropveters, tijgerbalsem en gado gado op je bovenrug. Het donkere, vloeibare, hete goedje hoort na een paar uur in te trekken. Het zal een sensatie opleveren die je waarschijnlijk nog niet eerder gevoeld hebt. Aangezien deze methode enigszins experimenteel is, weten we niet precies of het ook daadwerkelijk helpt. Maar baat het niet, dan schaadt het niet!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weet je dat scenario 2 me een keer gewoon is overkomen zonder dat ik er de intentie toe had? Ik zei in een woede-uitbarsting “Jullie kunnen me allemaal de rug op!”, en dat werd voordat ik het wist nogal letterlijk genomen.

Reageer