Pro Shots / Bruno Press

Pro Shots / Bruno Press

Koninklijke familie wordt al generaties lang voorgetrokken in keuze voor nieuwe troonopvolger

Leden van de koninklijke familie worden al generaties lang voorgetrokken als het aankomt op de keuze voor een nieuwe troonopvolger. Dat blijkt uit onderzoek door onlineprogramma Boos en dagblad Vrij Nederland.

“Wilhelmina, Juliana, Beatrix, allemaal vrouwen die een bloedband hadden met elkaar”, duidt Tim Hofman het probleem. “Andere, veelal geschiktere vrouwen werden rücksichtslos gepasseerd toen deze drie achtereenvolgens als troonopvolger werden gekozen.”

“De werkwijze van de koninklijke familie duidt op vergaand nepotisme en een verziekt systeem waarin dit gedrag al twee eeuwen mogelijk is”, vervolgt Hofman. “Leden van de familie spelen de positie als staatshoofd door naar hun kinderen en houden elkaar de hand boven het hoofd wanneer iemand deze oneerlijkheid aan de kaak stelt.”

Ook de huidige koning, Willem-Alexander, heeft zijn titel als staatshoofd en vorst niet verdiend maar simpelweg van zijn familie gekregen. Zijn moeder Beatrix, die haar titel tien jaar geleden zonder enige scrupules aan haar zoon doorgaf, is niet bereikbaar voor commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *