Studio Speld / Pro Shots - Koen Laureij / Shutterstock - Dutchmen Photography, Tupungato, Fortgens Photography

Studio Speld / Pro Shots - Koen Laureij / Shutterstock - Dutchmen Photography, Tupungato, Fortgens Photography

Schiphol zet hologrammen in van extra personeel

De problemen bij Schiphol door het aanhoudende personeelstekort lijken voorlopig nog niet opgelost. Reizigers klagen al weken over urenlange rijen en mensen missen zelfs hun vlucht. De luchthaven heeft daarom een oplossing bedacht om dit aan te pakken: hologrammen van extra personeel.

“De hologrammen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Daarom kunnen ze per direct op plekken staan waar we nu bijvoorbeeld beveiligers te kort komen. Op deze manier hopen we dat de rust terugkeert in de vertrekhallen en dat alles veilig kan verlopen”, zegt Schipholbaas Dick Benschop vandaag in de Tweede Kamer. “We gaan nu nog kijken op welke posities binnen de luchthaven ze nog meer ingezet kunnen worden.”

Reizigers zelf moeten nog even wennen aan het nieuwe personeel. “Ik dacht dit wil ik wel even kijken van dichtbij bekijken, maar toen ik met mijn arm door het hologram heen wilde bleek het een echte beveiliger. Toen ben ik meteen in de boeien geslagen.”

Benschop laat verder weten tevreden te zijn over de eerste proefperiodes van de hologrammen. “Ze kunnen diensten draaien van 24 uur en dreigen niet voortdurend met stakingen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meer-meer-meer… hologrammen!

Zien we nog wel hoe we die koffers het vliegtuig in krijgen.

Als die stomme passagiers nou eens een handje hielpen!