Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Ouders hebben kritiek op studiekeuze Amalia: ‘Wat kun je daar nou mee worden, meid?!’

Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) valt niet in goede aarde

De ouders van prinses Amalia maken zich zorgen over de studiekeuze die ze heeft gemaakt. Gisteren werd bekend dat ze volgend studiejaar de opleiding ‘Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE)’ gaat volgen aan de Universiteit van Amsterdam, maar daar is nu binnenhuis kritiek op ontstaan.

“Kan je niet beter een technische opleiding gaan volgen dan Amaal? In Eindhoven of Delft ofzo? Volgens mij kom je dan veel makkelijker aan de bak straks”, zegt Willem-Alexander wanneer ze aan het avondeten zitten. “Politics, Psychology, Law and Economics, zijn dat vier studies? Dat lijkt me wel heel erg breed en dan kan je straks van alles een beetje. En als je er dan toch voor kiest kan je dan niet beter voor alleen ‘Law’ kiezen bijvoorbeeld? Dan kan je mij misschien ook nog eens helpen in de toekomst met dat jachtbossie van ons.”

Ook Máxima twijfelt of dit wel een goede keuze is. “Over deze studie is gewoon veel minder bekend meid. Kies dan gewoon voor Communicatiewetenschappen. Dan weet je zeker dat je bijvoorbeeld ook nog iets heel anders kan doen erna.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de luchtkastelenbouw is ook werk zat sinds Hugo. Ook handig meegenomen dat vanaf 31 juni vrouwen op mannen mogen fluiten mits ze niet vals fluiten wat zoals gebruikelijk in ons land toch niet gehandhaafd word.

Reageer