LightField Studios / Shutterstock

LightField Studios / Shutterstock

Dit zijn de enige onderwerpen waar nog geen podcasts over bestaan

Podcasts, wie kent ze niet? Inmiddels is er een podcast over vrijwel elk onderwerp, van vogelspotten tot aan specifieke moordzaken. Wij deden onderzoek en hebben de enige onderwerpen gevonden waar nog geen podcasts over bestaan.

Het maken van de videoclip van De Toreador van Wilbert Pigmans
Wilbert Pigmans toverde De Toreador om van een goed nummer naar een legendarisch nummer toen hij de O achter ‘momento’ plaatste en zong. Wat weinigen echter weten is hoe de videoclip tot stand kwam, omdat er nog geen podcast over gemaakt is. Wie durft?

Een nog niet ontdekt drugslab in het Brabantse Beek en Donk
Ergens in het Brabantse tweelingdorp Beek en Donk bevindt zich een groot lab waar aan de lopende band diverse drugs worden geproduceerd. Ontzettend interessant, maar tot op heden blijkt dat niet genoeg voor een podcast over het reilen en zeilen van het lab. Misschien komt dat nog zodra het drugslab ontdekt wordt.

Edson Braafheid
Voormalig FC Twente-verdediger Edson Braafheid kreeg tijdens de WK-finale van 2010 een bal op zijn achterhoofd. De video ‘Edson Braafheid – No Look Pass’ heeft al bijna 40.000 views op YouTube, maar kennelijk is zelfs dat niet genoeg voor een eigen podcast.

Die keer dat Anita Meyer zich versprak tijdens het zingen van een lied in The Passion
“Niemand weet waarom… er slep pap in de koud”. Negen woorden die de Nederlandse taal onmiskenbaar veranderd hebben. Toen Anita Meyer deze zin per abuis zong tijdens The Passion in 2013 had niemand kunnen bevroeden welke impact het zou hebben op de Nederlandse cultuur. Toch is er vreemd genoeg tot op heden nog geen podcast over gemaakt.

Cafetaria Brobbel in Harskamp
Cafetaria Brobbel is dé plek voor een lekkere snack en een uitgebreide schotel, maar Cafetariacast Brobbel bestaat nog steeds niet.

Voormalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg
Gerritje (Gerda) Verburg was van 2007 tot en met 2010 minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet-Balkenende IV. Ondanks die mooie prestatie – en het feit dat ze betrokken was bij ‘De Gerda-affaire’, waarbij eenmalig een peperdure personality-glossy werd uitgebracht onder de titel Gerda – is er nog geen podcast over haar.

Hamka’s-chips
Van ribbelchips tot Bugles: over verschillende chipssoorten bestaat inmiddels al een populaire podcast. De iconische Lay’s Hamka’s-chips viel die eer nog niet te deel, ondanks dat er toch genoeg vragen te stellen zijn: hoe zijn de makers op de kenmerkende roostervorm gekomen? Wat is de beste manier om een Hamka te eten? En: hoe zit het met de verhouding tussen ham en kaas?

Wondvocht
Wist je dat wondvocht allerlei eigenschappen heeft? Wondvocht is helder, gelig of groenig, al naar gelang het moment van genezing van de wond. Wat wondvocht verder in petto heeft voor ons luisteraars leren we vanzelf zodra Wondvocht: de podcast wordt gemaakt.

De 17 september 2013 van Broeder Dieleman
Wat voor dag was 17 september in 2013 voor Broeder Dieleman, de Zeeuwse volkszanger, prentenknipper en folklorist? Dat weten we nog net, maar met een podcast over die dag zouden we een stuk verder zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *