Studio Speld / Kris Van de Sande (KVdS media) / Shutterstock

Personeelstekort in Efteling: Trollenkoning moet invallen als Indische Waterlelie

Nederland kampt met een personeelstekort in ongeveer iedere sector, en ook het Sprookjesbos in de Efteling ontkomt er niet aan. Dit betekent onder meer dat de Trollenkoning regelmatig moet invallen als Indische Waterlelie.

“Het zijn krappe tijden”, zegt een parkbeheerder van De Efteling. “Toen ons park moest sluiten in coronatijd zijn sommige waterlelies wat anders gaan doen. Gelukkig is de Trollenkoning zo flexibel om af en toe zijn boom te verlaten om in te vallen.” Het personeelstekort betekent voor meer Sprookjesbos-bewoners een hogere werkdruk. Zo is ook Klein Duimpje inmiddels tot laaf gemaakt.

Parkbezoekers lijken overigens weinig last te hebben van de andere gezichten. “Als je de Indische Waterlelies al vijftig keer hebt gezien in je leven, dan is die Trollenkoning nog best een aangename verrassing”, concludeert een 32-jarige bezoeker.

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2022 – Een Ander Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2022. Inclusief vele nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord van iemand die beweert dat hij onze minister van Landbouw is geweest, een dubbele pagina om in te huilen en een klein voorraadje gas voor tijdens deze lange winter. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *