Shutterstock/Catstyecam

Shutterstock/Catstyecam

Droogte in Nederland: moeten we de waterkraan in Groningen opendraaien?

Nu Nederland te maken heeft met extreme droogte rijst de vraag: moeten we de waterkraan in Groningen opendraaien? Deze stelling domineert momenteel het publieke debat, tot ongenoegen van Groningers.

Het viel te verwachten: nu Nederland op dit moment een van de droogste lentes ooit gemeten beleeft, wordt de Groningse waterkraan weer tegen het licht gehouden. “Het is een optie die we moeten overwegen”, aldus minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer. “We kunnen moeilijk blijven toekijken hoe de droogte onze maatschappij aantast, al hebben de Groningers uiteraard recht op enige vorm van compensatie.”

Veel Groningers zijn boos over de uitspraak van minister Staghouwer en manen het kabinet een andere oplossing te zoeken. “Laat ze het water maar ergens anders vandaan halen, uit de Ardennen ofzo, en laat ons met rust”, zegt een man uit Bedum die liever anoniem wil blijven.

Of de waterwinning uit Groningen haar doorgang gaat vinden, zal een dezer dagen beslist worden. Tot die tijd blijven het onzekere tijden voor honderden huishoudens uit de provincie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *