Shutterstock.com/New Africa

Student Journalistiek begint aan minor Onderduiken

Yara zit in het tweede jaar van haar opleiding Journalistiek, dus moet ze een minor kiezen. Het vakkenpakket van de studie is recent flink veranderd. Yara kan kiezen tussen de minoren Onderduiken (30 ECTS), Persvrijheid (15 ECTS) en In coma liggen (180 ECTS).

Met enige twijfel gaat Yara voor de minor Onderduiken, niet omdat die haar het leukste lijkt maar omdat het een belangrijk praktisch onderdeel is en volgens haar studiegenoten erg goed te doen. “Bovendien moet ik ook rekening houden met mijn cv en met de rest van mijn carrière. Met Onderduiken kan ik me denk ik het beste staande houden in de wereld van de journalistiek”, vertelt Yara, terwijl ze haar boeken en kogelvrije vest bestelt en alvast over haar nieuwe identiteit nadenkt.

De minor Onderduiken bestaat uit de vakken Schuilen (5 ECTS), Overleven (10 ECTS) -dat vak is ook onderdeel van de andere twee minoren -, Zwijgen (10 ECTS) en Je adres wijzigen (5 ECTS). Deze vakken kennen relatief weinig werkgroepen, wat Yara wel jammer vindt: “Ik ben helemaal niet zo goed in zelfstandig werken, dus al die individuele opdrachten, dat wordt nog wat.”

Om ervoor te zorgen dat toekomstige studenten journalistiek geen minor Onderduiken hoeven te volgen, zet Free Press Unlimited zich wereldwijd in voor de veiligheid van journalisten. Want zonder persveiligheid geen persvrijheid. Volg @freepressunltd en blijf op de hoogte.


gravatar

Yara is van harte welkom bij mij. Ik zal goed voor haar zorgen. Ik ben immers alles wat je als vrouw zijnde nodig hebt.

gravatar

Als ik het goed begrijp wordt binnen enkele jaren in De Speld en andere betrouwbare nieuwsorganen volledig in krom Engels gepubliceerd door de vage kennis van het Nederlands.

gravatar

Er is een groot gebrek aan docenten. Nederlanders met ruime ervaring met onderduiken zijn bijna uitgestorven. Velen zijn echter al tussen 1940 en 1945 omgekomen.

Reageren is niet mogelijk