Shutterstock/Tupungato

Shutterstock/Tupungato

Kabinet kort zomervakantie in voor extra week meivakantie in verband met lange rijen Schiphol

‘Mensen hebben extra week nodig voor wachten op vliegveld’

Het kabinet gaat toch de schoolvakanties anders inrichten. Reden hiervoor is dat de rijen op Schiphol zo lang gaan worden dat er een extra week meivakantie nodig is voor vakantiegangers. De zomervakantie zal daardoor een week korter duren.

“Mensen zullen de week extra meivakantie nodig hebben om op Schiphol te wachten voor hun vlucht naar de vakantieoorden. Vooralsnog is de wachttijd nu 4 dagen, maar we ronden het af naar een week. Dan plannen we wel een lerarendag eraan vast”, zegt Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. “En voor de mensen die niet gaan vliegen: de Keukenhof is nu open dus er is genoeg te doen hier in Nederland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *