Sergey Nemirovsky / Shutterstock

Sergey Nemirovsky / Shutterstock

Dikke bromvlieg optimistisch over 160e poging om door het raam heen te beuken

'Bloem waar ik moet wezen staat letterlijk een meter verderop, ik ben er bijna'

Al een ruim half uur *tik* probeert een dikke bromvlieg dwars door het raam weer *tik* naar buiten te komen. Volgens een conservatieve schatting van het aantal 'tik'-geluidjes, staat de teller *tik* inmiddels op 158 poging… *tik* 159 pogingen. Desondanks gaat het insect vol goede moed op voor poging 160: "De bloem waar ik moet wezen staat letterlijk een meter verderop, ik ben er bijna."

Hoewel experts het zoemende beest weinig kans geven ('het is dubbelglas' en 'probeer eens de achterdeur, die staat open') wil de bromvlieg van geen opgeven weten: "Nee nee, het schijnt dat glas vloeibaar is, wist je dat? In tegenstelling tot mijn harde uitwendige chitineskelet. Dus ik probeer het gewoon nog eens, maar nu met een langere aanvliegroute."

*tik*

"Een nóg langere aanvliegroute."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *