shutterstock/MaryLucky

shutterstock/MaryLucky

5 tips om een broodje hamburger gezonder te maken

Fastfoodrestaurants moeten snel hun producten gezonder maken, dat stelt het CDA na een rapport van het Wetenschappelijk Instituut. Zij wijzen er op dat er anders een minimale leeftijdsgrens moet komen om fastfood te halen in de toekomst. Wij hebben daarom 5 tips voor verkopers om een broodje hamburger gezonder te maken.

1.Laat de burger weg (281 calorieën)

Wil je het goed aanpakken: laat dan de burger weg. Op deze manier halveer je bijna de helft van het aantal calorieën. Vandaar dat deze tip bij ons op nummer 1 staat!

2. Laat het broodje weg (266 calorieën)
Een bekend gezonder alternatief: het broodje van de hamburger weghalen. Het haalt al het plezier van een burger weg, maar maakt het wel een stuk caloriearmer.

3. Laat de saus weg (150 calorieën)
Als je snel en makkelijk minder calorieën binnen wil krijgen, is de saus weglaten een goede optie. Mis je toch een beetje vocht op je burger? Dep dan een beetje water op je burger.

4. Laat de komkommer en tomaat weg (26 calorieën)
Iets wat veel mensen in de vluchtigheid toch al vaker vergeten.

5. Laat de sla weg (13 calorieën)
Niet het meest effectief, maar wel het minst erg. Die blaadjes sla ga je niet snel missen en zo bespaar je toch snel een derde vetrol over 15 jaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tom en Xara missen de enig werkende oplossing, al zijn ze er met burger in punt 1 verdomt dichtbij. Het is in feite zo simpel:
Houd alle (Nederlandse) burgers snel weg van snelvoervreterijen (fastfoodrestaurants – red.)

Reageer
gravatar

Die Belgentrollen weer he? Niemand trapt daar nog in hoor!

En nog los daarvan: ik heb al vele malen duidelijk bewijs geleverd dat ik een Nederlander ben. Dus lieve Belgentrollen: jullie verzet is zinloos.