Speld

Speld

Nieuwe functie Shazam vertelt je wat je lawaaierige bovenburen aan het doen zijn

Na een update heeft de muziekherkenningsapp Shazam een gloednieuwe functie. Als je thuis je telefoon in de lucht houdt, vertelt de app je precies wat je lawaaierige bovenburen in vredesnaam aan het doen zijn.

“Ken je dat gevoel dat je in bed ligt en midden in de nacht ineens een soort niet te plaatsen mechanisch geluid hoort? En dat je er dan de hele tijd niet op kan komen wat je bovenburen nu precies aan het doen zijn?“, zegt Shazam in een persverklaring. “Richt onze app op het plafond en je weet het binnen 10 seconden!”

We probeerden de app thuis en zijn erg onder de indruk. “Stofzuigen”, zegt de app Shazam bij een van onze collega’s. “Ruzie over die opmerking van Paul over Kims nieuwe baan bij het etentje vanavond”, bij een ander. Bij weer een ander: “Een in stukken gezaagd lijk in vuilniszakken proppen.”

De nieuwe functie is voor veel mensen in gehorige flats een uitkomst. Nooit meer wakker liggen omdat je je bij al die vreemde geluiden allemaal bizarre scenario’s in zit te beelden. Met Shazam weet je precies waar je naar zit te luisteren.

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeetje mina zeg, eerst corona en nu dit weer. Moet ik weer een vage loods op een luguber industrieterrein afhuren om in alle privacy aan mijn trekken te komen. Zo worden je de aangename dingen des levens ontnomen…

Reageer
gravatar

Ik heb de app gebruikt bij mijn buren. Kennelijk was hun kookgerei ontploft door het bereiden van een maaltijd met FRIKI-worst.

Tsja, eigen schuld. Dat was ze met het bereiden van HOY-wordt nooit overkomen. Het origineel is altijd het beste!

Reageer
gravatar

Het origineel dateert van de jaren zestig van vorige eeuw. Ik vrees dat enge beestjes er weinig van hebben overgelaten en vergeet niet de salmonella die er van nature al inzit.

gravatar

Ik heb de app ook uitgetest en het blijkt dat de app toch niet helemaal optimaal werkt. Zo weet de app het geluid van kauwen op een HOY-worst niet te onderscheiden van kauwen op een Unox-worst. Friki-worst haalt ie er vreemd genoeg weer wel uit. Werk aan de winkel dus voor de app-ontwikkelaars

gravatar

Hoe zo, HOY zwart maken? Ik heb alleen maar kritiek op de app die het kenmerkende geluid, als je je tanden in een HOY-worst zet, niet weet te duiden.

gravatar

Jeetje mina zeg, eerst corona en nu dit weer. Moet ik weer een vage loods op een luguber industrieterrein afhuren om in alle privacy aan mijn trekken te komen. Zo worden je de aangename dingen des levens ontnomen…