vladseagull / ungvar / Monkey Business Images / Shutterstock

vladseagull / ungvar / Monkey Business Images / Shutterstock

Dit zijn de 7 nieuwe seizoenen

Lente, zomer, herfst, winter. De tijd dat die seizoenen toereikend waren, is nu echt voorbij. Daarom introduceren we de 7 nieuwe seizoenen in een jaar.

Gurfst:
In de gurfst kleuren alle plantjes gitzwart, omdat de bodem uitgeput raakt en Tata Steel nog steeds niet dicht is.

Zinter
Zinter, o heerlijke zintertijd! Met feestdagen als Zerstmis, Zorro en Zelda. Zinter duurt gemiddeld 1 week tot 6 maanden.

Jubelop
Jubelop is het kortste seizoen, en dat is met een goede reden: het bestrijkt de enige drie dagen in het jaar dat je écht gelukkig bent, te weten die rondom de zonnewende. Dat je de zonnewende tegenwoordig in een grot of klimaatbunker doorbrengt doet weinig af aan de pret, maar het doet wel iets af aan de pret.

Krulps
Zoals het gezegde gaat: In krulps worden de diertjes wulps, voor heel even, en daarna vallen ze in een diepe, of niet zo diepe, zinterslaap. Krulps wordt overigens ook wel ‘het meest melancholische seizoen’ genoemd, omdat we er het verlies van de Golfstroom in herdenken.

Moesson de luxe
Het windpatroon van de landen rond de Indische Oceaan is nu ook voor u beschikbaar! Moesson de luxe wordt geleverd in een geschenkverpakking en komt met stoere, maar stijlvolle reservewolken. Let op: moesson de luxe is niet geschikt voor liefhebbers van melancholische seizoenen.

Herfst
Herfst bestaat nog wel, maar duurt nu niet langer dan een dag: de dag waarop de megastorm alle bomen in een keer ontbladert (en ontwortelt).

Linze
Als de linze is begonnen worden de dagen langer, komen de mensen weer hun huizen uit en gaan ze op vluchtvergelijkersites kijken of ze voor drie tientjes kunnen vliegen naar een land waar het 12 maanden, 365 dagen per jaar jubelop is. De linze komt meestal op het moment dat je haar het minst verwacht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helemaal fout.

Het jaar begint met en eindigt met Kutweer. Dit loopt van 1 oktober tot 1 maart. Vervolgens breekt het Belastingseizoen aan. Dit loopt van 1 maart tot en met 1 juli. Dan in het zomer, waarin u het beetje vakantiegeld dat de inflatie heeft overleefd mag stukslaan op een 2 sterrencamping in Noord Frankrijk waar u zich nooit hoeft af te vragen waar het toilet is. De zomer duurt tot 1 september. Vervolgens begint het Treurseizoen, waarin de bomen kaal worden en wij onze volgevreten de belastingen van volgend jaar laten aankondigen. Dit duurt tot 1 oktober en dan is het alweer Kutweer.

Reageer
gravatar

Ik vertel elk jaar op één april mijn eeuwenoude grappen aan mijn kleinkinderen. Uit beleefdheid doen ze elke jaar net of ze er weer intrappen.